marți, 22 ianuarie 2013

Clubul Fotografilor din Botosani, dupa doi ani…

Sunt iniţiative în preocupările culturale ce îşi păstrează mereu interesul şi actualitatea, fiind readuse periodic în atenţia publică. Un asemenea moment îl oferă Clubul Fotografilor din Botoşani, care, azi, 22 ianuarie, împlineşte doi ani de la înfiinţare.

 Evenimentul va fi marcat printr-o întâlnire a membrilor şi a simpatizanţilor acestui club, care va avea loc, joi, 24 ianuarie 2013, începând cu ora 18.00, la sediul acestuia. Receptate mai ales ca întâlniri culturale, şedinţele săptămânale au reprezentat pentru participanţi o paletă largă de abordări, care s-au concretizat ulterior în expoziţii, medalioane, tabere de profil, unele din acestea cu confirmări naţionale şi externe sau cu reflectări în media.

 Pe asemenea suporturi profesionale, întâlnirea de acum a fotografilor botoşăneni seamănă cu un fel de exerciţiu de comunicare retrospectivă, dar şi de amplificare a proiectelor, de modernizare a activităţii clubului.

 La acest moment aniversar, remarcile lui Constantin Oneaga, unul dintre fondatorii clubului, sunt concludente : “Prin deschiderea acestui club, am vrut împreună cu Marius Agrigoroaei, să încercăm ca unii fotografi amatori să poată avea şi ei un loc, în care să poată socializa, să-şi îmbunătăţească cunoştinţele despre aparatul foto pe care îl deţin şi să poată privi fotografia dintr-un alt unghi. Ne-am propus ca ei să descopere acei fotografi profesionişti, romani şi străini, care au o altă viziune despre fotografie, fotografiile lor fiind adevărate opere de artă. Poate aşa se descoperă pe ei, putând face din fotografie o adevărată artă. Într-un cuvânt, am dorit să fim puţin altfel decât un club obişnuit şi ţelul nostru este de-a avea cât mai mulţi fotografi din cadrul clubului, în expoziţiile din ţară şi străinătate, relevante fiind, aici, prezenţele Cristinei Venedict şi ale lui Marius Petrescu.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu