vineri, 14 decembrie 2012

O nebunie frumoasa la Botosani




Clubul Fotografilor din Botosani împreuna cu WeddingStaff au realizat workshop-ul foto Shoot Like a PRO Botosani, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie. Debutul activitatii, a fost dedicat fotografiei indoor si s-a desfasurat în cladirea proaspat renovata „Casa Ventura” unde se afla si actualul sediu al scolii Populare de Arta condusa de d-nul director Liviu Andronic, caruia membrii clubului îi multumesc pentru sprijin si ajutor.
Actiunea a fost un real succes, întrunind participarea a peste treizeci de fotografi din întreaga tara, carora locatiile si modelele alese le-au oferit nenumarate prilejuri de satisfactii, schimb de experienta, într-o îmbinare excelenta a muncii cu relaxarea, a utilului cu placutul. Prezentarea amanuntita a activitatilor celor trei zile de practica fotografica se gaseste atât pe site-ul Clubului Foto Botosani, cât si pe acela al WeddingStaff Reamintim ca în urma cu aproximativ o luna de zile a avut loc preselectia pentru modelele care urmau sa constituie deliciul, dar si supliciul fotografilor participanti la aceasta editie a workshop-ului. O parte dintre fotografiile realizate cu acest prilej pot fi vizualizate accesând adresele amintite, ele remarcându-se prin spontaneitate, imaginatie, subtilitate, profunzime, bogatie si finete coloristica, experimentalismul îmbinându-se în chip reusit cu profesionalismul. De remarcat faptul ca, la Botosani, gruparea fotografilor tinde sa se impuna tot mai mult ca o voce distincta si autonoma, la nivelul culturii si artei, prin actiunile sale Clubul consolidându-si totodata pozitia, la nivelul tarii.
Aceste manifestari colective de elita au menirea de a atrage tot mai multi pasionati ai fotografiei, îndemnându-i pe unii sa treaca de la amatorism la profesionalism, iar pe profesionisti sa ridice stacheta la nivele superioare. Fara îndoiala, instantaneele realizate fac deja parte din mapa de prezentare a fotografilor participanti, pentru multi dintre ei fiind cel mai important workshop la care au luat parte, conform propriilor declaratii. Pe de alta parte, si pentru organizatori, actiunea, prin succesul si spectaculozitatea ei, a depasit asteptarile initiale. Remarcam ca mirii (modelele selectate – Cristina si Ionut) au pozat în incinta Hotelului „Maria” (sediul clubului fotografilor botosaneni cu permisiunea patronului – Marius Heghiligiu – caruia ii multumim si pe aceasta cale), într-o biserica din Botosani (în care reconstituirea unei cununii religioase s-a realizat prin aportul unui preot autentic) si pe culoarele Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. În aceasta perioada fotografii din judet realizeaza bilantul anului în curs, gândindu-se deja la activitatile carora li se vor consacra în 2013. (Cristina VenedictMarius AgrigoroaeiConstantin Oneaga)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu